TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Teknoloji Fakültesi

İşletmede Mesleki Eğitimi Bilgilendirme Ve Evrakları

25/04/2018 14:41:51 - 08/03/2023 14:41:51 - 53589 Okunma

1- İşbirliği Yaptığımız Firmalar

 

Mekatronik Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği

 

 

2- İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesi

Aşağıda İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesi bulunmaktadır. İşletmede Mesleki Eğitim konusunda bilgi sahibi olmanız açısından okumanız oldukça önemlidir. 

İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesi

 

 

 

3- İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Şartları

a) İşletmede Meslek Eğitime başvuru yapabilmeniz için bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Bu şartlar akış diyagramları üzerinden belirtilmiştir. Bu akış diyagramları aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

b) Akış diyagramlarında Alt Güz Dönemlerinden Dersi Olmayanlar ve Alt Güz Dönemlerinden Dersi Olanlariçin iki farklı akış diyagramı bulunmaktadır. Siz kendinize uygun akış diyagramını inceleyip şartları sağlayıp sağlamadığınızı kontrol etmeniz gerekmektedir. 

İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Şartları Akış Diyagramları

 

 

 

4- İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru İşlemleri

İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru şartlarını sağlayan öğrencilerin, başvuru yapmadan önce başvuru sürecinin işleyişini anlamak için aşağıdaki linkte verilen akış diyagramını incelemeleri gerekmektedir.

İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Süreci Akış Diyagramı

 

2.1. İşletmede Mesleki Eğitim İşletme Uygunluğunun Kontrolü

a) Öncelikle İşletmede Meslek Eğitim yapmak istediğiniz işletmeyi belirlemeniz ve uygunluğunun kontrolü için İş Yeri Bilgi Formununun, bir (1) nüshasını doldurmanız gerekmektedir.

b) İş Yeri Bilgi Formunu eksiksiz bir şekilde doldurduktan ve gerekli imza-kaşeler atıldıktan sonra belgeyi taratıp işletmenin uygunluğunun kontrolü için İşletmede Mesleki Eğitimden sorumlu öğretim elemanına belgeyi mail yoluyla göndermeniz gerekmektedir. 

c) Aşağıdaki tabloda belgelerin nasıl doldurulması gerektiğini gösteren örnek şablon bulunmaktadır. Belgeyi doldurmadan önce bu örnek şablonları titizlikle incelemeniz ve belgeleri örnek şablonlara uygun olarak doldurmanız, gerekli imza ve kaşeleri attırmanız gerekmektedir. Belgelere ulaşmak için tabloda mavi renkli yazıların üzerine tıklayınız. Tabloda bulunan dokümanlara tıkladığınzda indirme işlemi gerçekleşmiyorsa ilgili linkin üzerine sağ tıklayıp, "Bağlantıyı yeni sekmede aç." sekmesine tıklayınız.

Not: Eksik imzalı, hatalı doldurulmuş ve aşağıda örnek şablonlarda anlatılan şekilde düzenlenmemiş belgeler kesinlikle kabul edilmeyecektir. Sorumluluk tamamen öğrenciye aittir.

Mekatronik Mühendisliği Öğrencileri için İş Yeri Bilgi Formu

Örnek Şablon

Boş Şablon

Nüsha

Mekatronik Müh. İş Yeri Bilgi Formu Örnek Şablon

Mekatronik Müh. İş Yeri Bilgi Formu Boş Şablon

1

 

 Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğrencileri için İş Yeri Bilgi Formu

Örnek Şablon

Boş Şablon

Nüsha

Enerji Sistemleri Müh. İş Yeri Bilgi Formu Örnek Şablon

Enerji Sistemleri Müh. İş Yeri Bilgi Formu Boş Şablon

1

 

 

 

2.2. İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Süreci

a) Gönderdiğiniz İş Yeri Bilgi formunun değerlendirilmesi sonucunda işletme için "İşletmede Mesleki Eğitime uygundur." kararı verilirse başvuru sürecini başlatabilirsiniz. 

b) Başvuru sürecinde aşağıdaki tabloda verilen belgeleri sizden istenen nüsha adedinde, doldurmanız gereken yerleri doldurup ve işletmeye doldurtarak, gerekli imza ve kaşeleri attırmanız gerekmektedir. 

c) Aşağıdaki tabloda belgelerin nasıl doldurulması gerektiğini gösteren örnek şablon bulunmaktadır. Belgeyi doldurmadan önce bu örnek şablonları titizlikle incelemeniz ve belgeleri örnek şablonlara uygun olarak doldurmanız, gerekli imza ve kaşeleri attırmanız gerekmektedir. Belgelere ulaşmak için tabloda mavi renkli yazıların üzerine tıklayınız. Tabloda bulunan dokümanlara tıkladığınzda indirme işlemi gerçekleşmiyorsa ilgili linkin üzerine sağ tıklayıp, "Bağlantıyı yeni sekmede aç." sekmesine tıklayınız.

Not: Eksik imzalı, hatalı doldurulmuş ve aşağıda örnek şablonlarda anlatılan şekilde düzenlenmemiş belgeler kesinlikle kabul edilmeyecektir. Sorumluluk tamamen öğrenciye aittir.

İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Belgeleri

Örnek Şablon

Boş Şablon

Nüsha

 Kabul Formu Örnek Şablon

Kabul Formu Boş Şablon

3

Sözleşme Örnek Şablon

Sözleşme Boş Şablon

3

Protokol Örnek Şablon

Protokol Boş Şablon

2

 

 

 

 

5- İşletmede Mesleki Eğitim Süreci

a) İşletmede Mesleki Eğitim sürecinde Haftalık raporlar, Günlük raporlar düzenli olarak doldurulmalıdır.

b) Mazeret dahilinde izin kullanımı dışında bu belgeler kesinlikle boş bırakılamaz.

c) İzin kullanmak istediğinizde durumu ilk olarak sizden sorumlu öğretim üyesine ( sizden sorumlu olan öğretim üyeleri ilerleyen süreçte belirlenecektir.) mail yoluyla bildirmeniz, ardından Mazeret İzin Formunu doldurarak işletmede sizden sorumlu yetkiliye imzalatıp kaşeletmeniz gerekmektedir. İmzasız ve kaşesiz  Mazeret İzin Formları geçersiz sayılacaktır.

d) Aşağıdaki tabloda  günlük ve haftalık rapor örnekleri, raporların nasıl doldurulacağını anlatan belgeler ve raporların boş halleri bulunmaktadır.Belgeleri doldurmadan önce Bilgilendirme Formlarını iyi bir şekilde inceleyiniz.Sonrasında örnek formları inceleyiniz ve ardından boş formları bu iki belgedeki bilgiler doğrultusunda doldurunuz.

e) Doldurmanız gereken kısımları boş bırakmayınız ve imza kaşe, tarih takibini iyi bir şekilde yapınız. Eksik imza, kaşe ve tarih olan belgeler kabul edilmeyecektir. 

 

İşletmede Mesleki Eğitim Haftalık-Günlük Raporlar ve Mazeret İzin Formu

Örnek Formlar Bilgilendirme Formları Boş Formlar
Haftalık Rapor Örnek Haftalık Rapor Bilgilendirme Haftalık Rapor Boş Form
Günlük Rapor Örnek Günlük Rapor Bilgilendirme Günlük Rapor Boş Form
---- Mazeret İzin Formu Bilgilendirme Mazeret İzin Boş Form

 

 

 

 

6- İşletmede Mesleki Eğitim Sona Erdikten Sonra

Aşağıda İşletmede Mesleki Eğitim sürecinin sonunda işletmede sizden sorumlu yetkili tarafından doldurulacak değerlendirme formu ve anket formu bulunmaktadır. Bu belgelerin mutlaka doldurulması ve doldurulurken aşağıdaki kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir.

a) Bu formlarda siz doldurmanız gereken ilgili yerleri doldurduktan sonra işletmedeki yetkiliye teslim etmeniz gerekmektedir. Yetkilinin belgelerdeki gerekli yerleri doldurduktan sonra belgeleri size kapalı zarf içinde, zarfın kapağı yapıştırılmış, imzalanmış ve kaşelenmiş bir şekilde teslim etmesi gerekmektedir.

b) Belgeleri defter içeriğine dahil etmeyiniz, ayrıca kapalı zarf içinde bize teslim edilmeyen belgeler geçersiz sayılacaktır ve bunun sorumluluğu tamamen size aittir.

c) Belgeleri sunuma geldiğinizde getirmeniz gerekmektedir.

d) Belgeleri doldurmadan önce bilgilendirme formalarını inceleyiniz. 

 
Bilgilendirme Formları Boş Formlar
Uygulamalı Eğitimler Değerlendirme Belgesi Bilgilendirme Uygulamalı Eğitimler Değerlendirme Belgesi Boş Form
İşletme Anketi Bilgilendirme İşletme Anketi Boş Form

 

 

 

7- İşletmede Mesleki Eğitim Defter Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar ve Defter Düzeni

a) Hazırlanacak defter spiralle ya da yapıştırılarak tek parça haline getirilmelidir. Defter sayfalarını poşet dosyalara koyarak dosya içinde ya da defteri zımbalatarak getirmeyiniz.

 

b) Hazırlanacak defterin düzeni şu şekilde olmalıdır.

 

  • Dış Kapak
  • Haftalık Raporlar
  • Günlük Raporlar
  • İzin kullandıysanız,haftalık raporda izin kullandığınız günün tarihine "İzinli" yazıp, günlük raporların arasına izin kullandığınız günler için doldurduğunuz izin belgesini ve varsa sağlık raporunu eklemeniz gerekmektedir.

 

c) Defterlerinizi ve kapalı zarf içindeki değerlendirme formlarınızı mülakat gününde getirmeniz gerekmektedir. Değerlendirme formlarını deftere ekleterek getirmeyiniz. Bu konuda lütfen dikkatli olunuz. Değerlendirme formları ayrı bir şekilde kapalı zarf içerisinde kapağı yapıştırılmış, imzalanmış ve kaşelenmiş olarak ayrıca teslim edilecektir. Mülakata geldiğinizde elinizde defter ve kapalı zarf içinde değerlendirme formları olmak zorundadır.

 

Dış Kapak Belgesi
Dış Kapak 

 

 

 

 

 

İşletmede Mesleki Eğitim İşletmede Mesleki Eğitim Evrakları İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Kırklareli Üniversitesi İşletmede Mesleki Eğitim KLU İşletmede Mesleki Eğitim

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.