TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Teknoloji Fakültesi

Teknik Geziler

28/12/2018 17:35:12 - 28/12/2018 17:35:12 - 74130 Okunma

KIRKKAB-1 ÇÖP BİYOGAZ SANTRALİ’NE TEKNİK GEZİ

19.10.2018 tarihinde, Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Betül ÖZER ve Arş.Gör. Bekir Adem ÇAKMAKÇI’nın refakatinde bölüm öğrencileri, Kırklareli ili Kırmızıyer mevkiinde bulunan, Kırklareli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği’ne ait 2 MW kapasiteli KIRK-KAB 1 Çöp Biyogaz Santrali’ne teknik gezi düzenlemiştir.

Teknik gezide, biyogaz enerji santralinin atık depolama sahaları ve atık işleme kısımları santral yetkilileri ile gezilmiş, gezi boyunca yetkililer biyogaz depolanması ve üretim süreçleri konusunda öğrencileri bilgilendirmiştir. Daha sonra santralin genel kumanda odasına geçilmiş ve buradaki sistemler tanıtılmıştır. Öğrencilere santraldeki enerji dönüşüm adımlarını daha iyi kavrayabilmeleri amacıyla sayısal veriler eşliğinde detaylı bilgilendirmeler yapılmıştır. Son olarak soru-cevap kısmına geçilmiş ve öğrencilerin bu alandaki soruları yetkililer tarafından cevaplandırılmıştır. Teknik gezi toplu bir şekilde hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona ermiştir.

HAMİTABAT KOMBİNE DOĞALGAZ ÇEVRİM SANTRALİ’NE TEKNİK GEZİ

21.12.2018 tarihinde, Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Betül ÖZER ve bölüm öğrencileri Lüleburgaz’da bulunan 1220 MW kurulu güce sahip, Kırklareli’nin en büyük elektrik enerji santrali olan Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ne teknik gezi düzenlemiştir.

Teknik gezide, kombine doğalgaz çevrim santralinin kısımları yetkililer ile gezilmiş, gezi boyunca yetkililer doğalgazdan enerji üretim süreçleri konusunda öğrencileri bilgilendirmiştir. Daha sonra santralin genel kumanda odasına geçilmiş ve buradaki kontrol sistemleri ve işleyişleri tanıtılmıştır. Öğrencilere santraldeki enerji dönüşüm adımlarını daha iyi kavrayabilmeleri amacıyla yetkililer tarafından sunumlar gerçekleştirilmiştir. Son olarak soru-cevap kısmına geçilmiş ve öğrencilerin bu alandaki soruları yetkililer tarafından cevaplandırılmıştır. Teknik gezi toplu bir şekilde hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona ermiştir.

Gezi

Facebook Twitter Google Plus
ESM TEKNİK GEZİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.