TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Teknoloji Fakültesi

“Endüstri 4.0” Konulu Konferans Düzenlendi

19/03/2019 15:57:29 - 20/03/2019 11:02:53 - 29299 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Kulübü tarafından, 2018-2019 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında “Endüstri 4.0” konulu konferans düzenlenmiştir.

13 Mart 2019 Çarşamba günü Kayalı Kampüsü II. Merkezi Derslikler Binası Hasan Zan Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta; üniversitemiz Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Asım KURTOĞLU konu ile ilgili engin bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşmıştır.

Konuşmasında geçmişle ilişkilendirerek endüstri devrimlerini örnekler üzerinden aktaran Prof.Dr. Asım KURTOĞLU, “Endüstri 4.0 henüz bir bilim haline gelmedi. Fakat ne olursa olsun etkilerinin devrimsel olacağı kesindir. Endüstri 1.0, 2.0, 3.0’ın aşamalarını maalesef kaçırdık. Endüstri 4.0’ı kaçırmamalı ve Türkiye’nin yakın gelecekte birinci sınıf endüstri ülkesi olması için gerekli adımları var gücümüzle atmalıyız. İngiltere’de kümelenme yöntemi ile deha insanlar bir araya gelerek çok önemli buluşlara imza atmış ve İngiltere’ye en şaşalı yüzyılını yaşatmıştır. Peki biz ne yapmalıyız? Öncelikle rakip firmalara uzak durma politikası bir kenara konulmalı firmalar birbiriyle ortak çalışmalar yürüterek mevcut teknolojiyi iyileştirme yoluna gitmelidir. Endüstri 4.0’ın sac ayaklarını oluşturan yazılım, iletişim ağları, veri tabanı yönetimi, yönetim sistemleri, bilgisayar donanımları, iletişim, yapay zeka, makine görmesi, veri toplama sistemleri vb. konularda uzmanlaşmalıyız. Üniversitelerimizin müfredatlarında bunlar ders olarak verilmelidir. Avrupa’da sadece otomatik montaj üzerine çalışan fabrikalar vardır. Endüstri 4.0’ı yakalamak için endüstri 4.0’ın temel unsurlarına hakim mühendisler yetiştirmeliyiz. Endüstri 4.0; sadece imalat alanında değil hemen her alanda işletmelerde köklü değişikliklere sebep olacak ve bu dönüşümü kaçıranların sektör dışına atılacağı bir devrim olacaktır.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona ermiştir.

End.4.0

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.