Kayıt Yenileme

09/02/2016 16:23:41 - 17/02/2016 16:23:41 - 40830 Okunma

*2015-2016 Akademik Yılı Bahar Döneminde; tüm öğrencilerin (1.sınıflar dahil)ders kayıtlarını bizzat üniversitemiz http://obs.kirklareli.edu.tr adresinden Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak tamamlamaları gerekmektedir.

*Ders kaydı ve danışman onayı işlemleri 15.02.2016-19.02.2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

*Mazeretli derse yazılma başvurularının son günü 04 Mart 2016 tarihidir.

*Dersler 22 Şubat 2016 tarihinde başlayacak olup, üniversitemizde bir dersten veya uygulamadan yarıyıl/yıl sonu ve varsa bütünleme sınavlarına girebilmek için; öğrencinin teorik derslerin en az % 70’ine, uygulamalı derslerin ve laboratuarların ise en az %80’ine devam zorunludur. Sağlık raporu alınması devam zorunluluğunu ortadan kaldırmaz .Mazeretli ders kaydı yaptıran öğrencilerin, kayıt yaptırdıkları tarihe kadar geçen süreleri devamsızlıktan sayılır.

*Ders kaydı danışman tarafından onaylanan öğrenci, üç adet ders kayıt formu çıktısını alıp,24.02.2016 tarihine kadar danışmanına teslim ettiği takdirde ders kayıt işlemi tamamlanacaktır. Süreci zamanında tamamlamayan öğrencilerin ders kayıtları yapılmayacaktır.

*Öğrenci, başarısız olduğu ve tekrar aldığı her derse devam etmek zorundadır.

*Üstten ve alttan ders alırken öğrencilerin çakışmayan dersleri seçmeleri gereklidir. Bir öğrenci aynı saatte iki dersi alamaz. Sistem buna izin vermeyecektir. Teknik aksaklık sebebi ile aldığı durumda üstten aldığı ders iptal edilir. Bu nedenle kayıttan önce ders programı mutlaka incelenmelidir.

*2015 yılı ve öncesinde kayıt olan öğrencilerimizden GANO’su (Genel Ağırlıklı Not Ortalaması) 1.80 ‘nin altında olanlar, üst yarıyıldan ders alamazlar , ancak başarısız oldukları derslerini tekrar ederler ve ulusal ve/veya uluslar arası değişim programından yararlanamazlar.

*GANO’su 1.80 ve üzerinde olan öğrencilerin, alt yarıyıl derslerinden başlamak üzere ders seçmeleri gerekmektedir. Bu şekilde bir öğrencinin okuduğu yarıyılda alacağı ders kredi miktarı, ortak zorunlu dersler hariç 40 AKTS’yi geçemez. Kredi sınırlaması sebebiyle bırakılan dersler, ilk açıldıkları yarıyılda alınır.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kayıtlar