TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Teknoloji Fakültesi

2022-2023 Güz Dönemi Ders Kayıtları

05/09/2022 16:10:09 - 05/09/2022 16:10:09 - 1053 Okunma

Tüm öğrencilerimizin dikkatine;

 

2022 - 2023 Öğretim yılı Güz Dönemi Ders Kayıtları ile ilgili takvim ve bazı önemli bilgilendirmeler aşağıda sunulmuştur.

Yeni öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatırma, Ders Kayıt, Kayıt Yenileme ve Danışman Onayı   :          12 - 16 Eylül 2022 

Ders Ekleme ve Çıkarma İşlemleri (Çakışan Dersler İçin)                                              :          19 - 21 Eylül 2022

Mazeretli Derse Yazılma Başvuruları                                                                              :          19 - 23 Eylül 2022

Mazeretleri Uygun Bulunan Öğrencilerin Kayıt Yenileme Tarihleri                                  :            3 - 5 Ekim 2022

 

OBS Ders Kayıt /Kayıt Yenileme Sayfası İçin Tıklayınız.

Ders Kayıt / Kayıt Yenileme işlemleri Anlatım Videosu İçin Tıklayınız.

 

DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ BAZI ÖNEMLİ HUSUSLAR

*Öğrenciler derslerini kendileri seçmeli ve kesinleştirmelidir. Aksi takdirde ders kayıt işlemleri tamamlanamamaktadır. Kesinleştirildikten sonra danışman onayı verilmelidir.

*Ders kayıt haftasında öğrenciler düzenli olarak Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) mesajlarını kontrol etmelidir.

*Öğrenciler OBS içerisindeki e-mail ve telefon numaralarının güncel olmasına dikkat etmelidir. Aksi takdirde yaşanabilecek bir sorunda mesuliyet öğrenciye aittir.

*Öğrencilerin ders kayıtlarını son güne bırakmamaları tavsiye olunur.

*1.sınıf öğrencilerimizden  sadece yabancı uyruklu öğrenciler Akademik Türkçe dersini almak zorundadır. 

*Eğer ders kayıt haftasında eksik ya da fazla ders alınmış ise, öğrenciler ders ekle-çıkar haftasında düzeltme yapabilirler. Değişiklik yapılacak zorunlu ve seçmeli dersler için bu tarihler arasında öğrencinin danışman ile iletişim içinde olunması önemlidir.

*Ders kayıt haftasında kayıt yaptırmayan öğrencilerin, "mazeretli ders kayıt” haftasında, mazeretlerinin uygun bulunması halinde ders kaydı yapmaları mümkündür.

Öğrencilerin alttan ders seçimi konusundaki işlemlerini mutlaka Danışman Hocası ile koordineli şekilde yapması gerekmektedir. 

*DZ ile alınan derse ilişkin devam zorunluluğu bulunmaktadır.

*Öğrenci, başarısız olduğu ve tekrar aldığı derslere devam etmek zorunluluğu bulunmamaktadır.

*GANO’su 1,80’in altında olan öğrenciler üst yarıyıldan yeni ders alamaz. Ancak başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar eder. Bu durumda olan öğrenciler ulusal ve/veya uluslararası değişim programından yararlanamaz. Öğrenciler not yükseltmek için DC, DD notu olan derslerini alabilirler.

 

*GANO’su 1,80 ve üzeri olan öğrencilerin alt yarıyıllardan alacakları derslerle, kayıt yaptıracakları yarıyıldaki derslerin kredilerinin toplamı ortak zorunlu dersler hariç 40 AKTS kredisini geçemez. Böyle durumlarda bırakılan dersler, açıldığı ilk yarıyılda tekrar alınır.

*Tekrar edilecek ders seçimlik ise, öğrenciler aynı dersi veya bu dersin yerine sayılabilecek eşdeğer kredili diğer seçimlik dersleri alabilir.

*Alt dönemden dersi olan öğrenciler, öncelikli olarak 1.sınıftan olan alttan veya muaf olmadıkları derslerden başlamak üzere bulunduğu döneme kadar olan derslerini programda çakışma olmamasına dikkat ederek almalıdır.

*Öğrenciler ders kayıtlarını yaparken, Öğrenci Bilgi Sistemi ile Ders Programları tümleşik çalışmakta olup; ders programında çakışan derslere Öğrenci Bilgi Sistemi izin vermeyecektir. Derslerin çakışması durumunda öncelik alt dönemdeki dersler olarak uygulanacaktır.

2022-2023 Ders Kayıtları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.