TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Teknoloji Fakültesi

Ders Kaydı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

12/09/2022 10:42:15 - 12/09/2022 10:42:15 - 11529 Okunma

1- GANO’su 1.80’in Altında Olan Öğrenciler Üst Yarıyıldan Yeni Ders Alabilirler mi?

GANO’su 1.80’in altında olan öğrenciler üst yarıyıldan yeni ders alamaz. Ancak başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar eder. Not ortalaması 1.80’in altında olan öğrenciler, öncelikle FF veya not yükseltmek için DC, DD notu olan derslerini alır. Öğrenci yeni ders alamaz ancak o dönemde aktif olan tüm DC, DD ve FF notu olan derslerini alabilir. 

2- GANO’su 1.80’in Altında Olan Öğrenciler Öğrenci Değişim Programlarından Yararlanabilirler mi?

Bu durumda olan öğrenciler ulusal ve/veya uluslararası değişim programından yararlanamaz.

3- GANO’su 1.80 üzeri olan öğrenciler Dönemde Kaç AKTS’lik Ders Alabilirler?

GANO’su 1.80 ve üzeri olan öğrencilerin alt yarıyıllardan alacakları derslerle, kayıt yaptıracakları yarıyıldaki derslerin kredilerinin toplamı ortak zorunlu dersler hariç 40 AKTS kredisini geçemez. Böyle durumlarda bırakılan dersler, açıldığı ilk yarıyılda tekrar alınır.

4- Son Yarıyılda 40 AKTS’den Fazla Ders Alınabilir mi?

Son yarıyılda alabileceği en fazla ders yükü kadar derse yazılan ve bölüm veya programdan mezun olabilmesi için ders yükünü aşacak durumda sadece bir dersi kalan öğrenciler ilgili yönetim kurulu kararı ile bu tek derse de yazılmak koşuluyla ders yükünü bir ders (46 AKTS) artırabilirler.

5- Birinci Sınıf Öğrencileri Üst Sınıftan Ders Alabilir mi?

 

Birinci sınıf öğrencileri üstten ders alamaz.

 

6- Lisans Öğrencileri Hangi Durumda Üstten Ders Alabilirler?

Lisans öğrencileri, bulunduğu dönemden önceki tüm derslerini başarması ve GANO’sunun en az 3.00 olması durumunda, üçüncü yarıyıldan itibaren, ön koşulu olmayan üst yarıyıla/yıla ait derslere kayıt yaptırabilir. İlgili yarıyıl/yıl için gereken dersleri almış ve GANO’su en az 3.00 olan öğrenciler; ders programında çakışma olmaması koşuluyla, danışmanın ve bölüm başkanının önerisi ve ilgili yönetim kurulu kararı ile 40 AKTS’lik ders alabilirler.

Bu maddeye bağlı olarak öğrenciler öncelik olarak alt sınıflardan almaları gereken derslerden başlayarak kendi dönemlerine ait dersleri almalıdır.

 

7- Ortak Seçmeli Ders nedir?

 

Lisans öğrencileri, 3. sınıf güz ve bahar dönemlerinde, farklı fakülte ve alanlardan açılan seçmeli derslerden, ilgi ve yeteneklerine uygun istedikleri birer dersi alabilecektir.

8-  Akademik Başarı Not Ortalamasında Yer Alan YANO ve GANO Ne Anlama Gelmektedir?

Bir yarıyıla/yıla ait YANO hesabı için sadece o yarıyıla ait dersler, GANO hesabı içinse öğrencinin almış olduğu tüm dersler göz önünde tutulur. Kayıtlı bulunulan yarıyıl/yılsonu itibariyle YANO veya GANO belirlenirken öğretim programında belirtilen alınmamış dersler ortalama hesaplarına katılmaz. %10’luk başarı dilimin hesaplanmasında YANO, sınıf atlama durumunda ise GANO hesabına göre işlem yapılır.

ders kayıt s.s.s.

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.