2023-2024 Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Sonuçları

01/09/2023 21:16:20 - 01/09/2023 21:16:20 - 271 Okunma

Yatay Geçiş Sonuçları İçin Tıklayınız.

Kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların aşağıdaki belgeleri eksiksiz olarak fakültemiz öğrenci işlerine kesin kayıtta teslim etmeleri gerekmektedir.

Kesin kayıtlar 04-07 Eylül 2023 tarihleri arasında olup, bu tarih aralığında kayıt işlemlerini yapmayan adaylar yatay geçiş haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

· Online Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.)

· Öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri.

· Öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.

· Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgeleri.

· İkinci öğretim programlarından birinci öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibarıyla ilk %10’a girdiklerine dair belge.

· Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.

· Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair notu olan yeni tarihli öğrenci belgesi.

· Nüfus cüzdanı ön yüzü fotokopisi.

· Adayın daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge.

· Kayıt donduran öğrenciler için kayıt dondurulduğuna ilişkin belge.

· 3 adet fotoğraf

*E-Devlet’ten alınan belgeler ile e-imzalı olan belgeler geçerlidir.

Yatay Geçiş Sonuçları