Mekatronik Mühendisliği Öğrencilerimiz İtalya’Da Eğitim Aldi

09/01/2024 16:20:31 - 09/01/2024 16:20:31 - 326 Okunma

Üniversitemizin partner olduğuve proje koordinatörlüğü Dr.Öğr.Üyesi Evren ÇAĞLARER’in yaptığı, “Haydi, gelecek için biyobozunur plastik kullanalım!” (Let's Use Biodegradable Plastic for the Future / FutureBio) projesi Erasmus+ KA220-HED (Yükseköğretim İçin İşbirliği Ortaklıkları) kapsamında, C2(Öğrenci Hareketliliği) Eğitim Toplantısı 13-19  Kasım 2023 tarihinde Trento İtalya’da gerçekleştirildi.  Ev sahipliğini İtalya’nın önde gelen bilimsel enstitüsü Bruno Kessler Vakfı Ve Trento Üniversitesinin yaptığı eğitim toplantısında Türkiye’den Kırklareli Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Romanya’dan Cluj Napoca Teknik Üniversitesi, Almanya’dan Regensburg Teknik Üniversitesi olmak üzere yaklaşık 40  öğrenci katıldı. Öğrenciler 5 gün etkinlik süresince Biyoplastiklerin yapısı, üretimi, mekanik özellikleri gibi konularda eğitim almalarının yanı sıra, laboratuvarlarda uygulamalı çalışmalar ve deneylere de katıldılar. Eğitim sürecinde yeni teknolojik gelişmeler ve güncel bilimsel çalışmalarda tanıtıldı.  Proje kapsamında eğitim alan öğrencilerimiz, diğer öğrenciler ile kültürel entegrasyon sağladılar.

İtalya Etkinliği