Ortaokul Öğrencilerine Robotik Eğitimi Verildi

21/03/2024 01:06:31 - 22/03/2024 01:06:31 - 296 Okunma

Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli İl Milli Eğitim İl Müdürlüğü iş birliğiyle, ortaokul öğrencilerine temel kodlama ve robotik eğitimi verildi.

Mekatronik Mühendisliği öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Kırklareli Merkez Mustafa Dalcalı Ortaokulu öğrencileri misafir edildi.

Ziyaret sırasında, Mekatronik Mühendisliği bölümünden öğrenciler rehberliğinde, katılımcılara temel kodlama ve robotik alanlarında bilgiler aktarıldı ve bu konulara yönelik pratik uygulamalarla öğrecilerin bilgileri pekiştirildi. Öğrencilere ayrıca, gerçek dünya problemlerine çözüm bulma becerilerini geliştirebilmeleri için pratik uygulamalar sunuldu. Bu sayede, gençlerin teknolojiye olan ilgileri artırılmaya çalışıldı ve onlara gelecekteki kariyerlerinde kullanabilecekleri temel beceriler kazandırıldı. Etkinlik, katılımcılar arasında bilgi alışverişini teşvik eden bir ortamda gerçekleşti ve öğrencilerin teknoloji ve mühendislik konularına olan meraklarını daha da artırdı.

robotik eğitimi

Robotik Eğitimi